Soovituslik hädaolukorra varu

Toidu varumise põhimõtted

  • Toit peab olema ohutu ja kvaliteetne tarbimiseks;
  • Toidukaup peaks olema pakendatud;
  • Toit peaks olema avatuna tarbitav ühe ööpäeva jooksul;
  • Toit peaks olema säilitatav temperatuuril 0°…+25° C, ning toode peab lühiajaliselt taluma temperatuuri -30°…+40°C. Toidu eeldatavad säilitustingimused toatemperatuuril on olulised toidu ohutuse tagamiseks ning toidukauba pikaajaliseks säilitamiseks;
  • Toidu säilivusaeg võiks olla vähemalt 6 kuud;
  • Eelistatud on kuivtoit koduseks toiduvalmistamiseks. Toidu pakend võiks olla piisavalt tugev, mugav käsitseda, säilitada;
  • Vali toit, mida su pere sööb.
  • Mõtle toiduvalmistamisele ilma elektri ja küttekoldeta (priimus)!