Soovituslik hädaolukorra varu
Toidu varumise põhimõtted
- toit peab olema ohutu ja kvaliteetne tarbimiseks;
- toidukaup peaks olema pakendatud;
- toit peaks olema avatuna tarbitav ühe ööpäeva jooksul;
- toit peaks olema säilitatav temperatuuril 0°…+25° C, ning toode peab lühiajaliselt taluma temperatuuri -30°…+40°C. Toidu eeldatavad säilitustingimused toatemperatuuril on olulised toidu ohutuse tagamiseks ning toidukauba pikaajaliseks säilitamiseks;
- toidu säilivusaeg võiks olla vähemalt 6 kuud;
- eelistatud on kuivtoit koduseks toiduvalmistamiseks. Toidu pakend võiks olla piisavalt tugev, mugav käsitseda, säilitada;
- vali toit, mida su pere sööb;
- mõtle toiduvalmistamisele ilma elektri ja küttekoldeta (priimus)
Allikas: Maaeluministeerium