Soovituslik hädaolukorra varu
Toidu varumise põhimõtted
- Toit peab olema ohutu ja kvaliteetne tarbimiseks;
- Toidukaup peaks olema pakendatud;
- Toit peaks olema avatuna tarbitav ühe ööpäeva jooksul;
- Toit peaks olema säilitatav temperatuuril 0°…+25° C, ning toode peab lühiajaliselt taluma temperatuuri -30°…+40°C. Toidu eeldatavad säilitustingimused toatemperatuuril on olulised toidu ohutuse tagamiseks ning toidukauba pikaajaliseks säilitamiseks;
- Toidu säilivusaeg võiks olla vähemalt 6 kuud;
- Eelistatud on kuivtoit koduseks toiduvalmistamiseks. Toidu pakend võiks olla piisavalt tugev, mugav käsitseda, säilitada;
- Vali toit, mida su pere sööb.
- Mõtle toiduvalmistamisele ilma elektri ja küttekoldeta (priimus)!
Allikas: Maaeluministeerium