Soovituslik hädaolukorra varu

Toidu varumise põhimõtted

  • toit peab olema ohutu ja kvaliteetne tarbimiseks;
  • toidukaup peaks olema pakendatud;
  • toit peaks olema avatuna tarbitav ühe ööpäeva jooksul;
  • toit peaks olema säilitatav temperatuuril 0°…+25° C, ning toode peab lühiajaliselt taluma temperatuuri -30°…+40°C. Toidu eeldatavad säilitustingimused toatemperatuuril on olulised toidu ohutuse tagamiseks ning toidukauba pikaajaliseks säilitamiseks;
  • toidu säilivusaeg võiks olla vähemalt 6 kuud;
  • eelistatud on kuivtoit koduseks toiduvalmistamiseks. Toidu pakend võiks olla piisavalt tugev, mugav käsitseda, säilitada;
  • vali toit, mida su pere sööb;
  • mõtle toiduvalmistamisele ilma elektri ja küttekoldeta (priimus)

Allikas: Maaeluministeerium